Dorpskerkdag

De allereerste dorpskerkdag is een feit. En wat was het een mooie dag. De dag begon met een goed gevulde kerk tijdens de dienst. Daarna was het de beurt aan Koor van Streekā€. Veel mensen genoten van de muziek van dit gezellige koor.

Er werd samen buiten geluncht met soep en bolletjes. Er was een wagenspel te zien. Een enthousiaste groep mensen bracht een toneelspel op een wagen waarin de geschiedenis van de kerk in Wapserveen vanaf het jaar 0 te zien was. Er werd zelfs een heuse moord gepleegd.

Helaas kon het optreden van de hangspelers niet doorgaan. Maar gelukkig redde Kido van der Meulen het programma. Hij gaf uitleg over en speelde op de shakuhachi, een Japanse fluit. Daarna was het de beurt aan Jannie Stukker op orgel en Helga Stein Callenfels op dwarsfluit. Zij speelden een sonate van Giovanni Platti.

Gedurende de dag kom met genieten van een ijsje van de Icebrothers, de kraam van de Welfare van het Rode Kruis, afd. Havelte en de kindervrijmarkt. Voor de kinderen was er een springkussen.

We kunnen terug kijken op een hele geslaagde eerste dorpskerkdag.

Klik hieronder voor de op Wapserveen verspreide flyer.
flyer dkd 1 flyer dkd 2