Filmavond vrijdag 24 februari 19.30 u. Gran Torino

Vrijdagavond 24 februari is in Wapserveen de première! Weliswaar niet van deze film maar wel van de mogelijkheid een film te bekijken in de kerk. De keuze is gevallen op Gran Torino.

 

Op internet is het volgende over de film te vinden:

Gran Torino is een film uit 2008 onder regie van Clint Eastwood, die zelf ook de hoofdrol speelt. De titel verwijst naar het autotype Ford Gran Torino Sport, waarvan hoofdpersonage Walt Kowalski er een bezit. Het lied Gran Torino uit de soundtrack werd genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan tien andere prijzen werden daadwerkelijk aan de film toegekend, waaronder de

National Board of Review Awards voor beste script en beste acteur (Eastwood) en zowel de Franse César, de Italiaanse Premi David di Donatello, de Japanse Academy Award als de Japanse Blue Ribbon Award voor beste buitenlandse film. Walt Kowalski (Clint Eastwood) is een norse Amerikaanse Korea-veteraan van Poolse afkomst, die zijn oude dag doorbrengt in de buurt waar hij opgroeide in Detroit. Zijn vrouw Dorothy is net overleden. Zij was alles voor hem, want alle andere mensen kunnen hem gestolen worden. Ze irriteren hem vooral door hun vrijpostigheden en hun in zijn ogen respectloze omgangsvormen. Walt heeft ook geen goede band met zijn kinderen en kleinkinderen, die hem vooral lijken te bezoeken om daar zelf voordeel uit te halen. Walts kleindochter Ashley vraagt hem dan ook rechtuit of ze zijn perfect onderhouden Gran Torino ’72 mag hebben wanneer hij sterft. Hij geeft niet eens antwoord, maar draait om en loopt weg. Walt hecht nog de meeste waarde aan het gezelschap van zijn hond Daisy, die hij al jaren heeft. Van zijn walging voor anderen maakt hij geen geheim. Als ze daar de minste aanleiding toe geven, vertelt hij ze zonder beleefdheidsvormen en recht in hun gezicht hoe hij over zaken denkt. Zijn buurtgenoten storen hem sowieso mateloos, want ze bestaan meer en meer uit Aziatische families die hem herinneren aan de Koreanen waartegen hij jaren vocht in de oorlog. Uiteindelijk krijgt de film een onverwachte wending. Meer vertellen we niet, maar de film is het kijken absoluut waard!

Kosten: € 5,-

Koffie/thee: € 1,- (2e gratis)