Zondag 27 november theeconcert door Projectkoor Gabriel Faure

Zondagmiddag 27 november: Theeconcert door Projectkoor Gabriel Fauré olv Monique Suring. Aanvang 15.00 uur. Toegang 7,50 (kinderen gratis)

Samen met gitarist Sjors Holleboom, pianiste Jeanine Santing en Vocaal Sextet Groupe des Six worden werken van John Dowland, Benjamin Britten, Béla Bartók, Zoltán Kodály en György Ligeti ten gehore gebracht.

Benjamin Britten baseerde zijn Nocturnal voor gitaar-solo op het lied Come, heavy sleepe van John Dowland, vandaar dat het koor het programma opent met een groep liederen van Dowland, gevolgd door delen uit het stuk van Britten gespeeld door Sjors Holleboom, waarna enkele koorwerken van Britten worden uitgevoerd.

Het tweede deel van het optreden is gewijd aan componisten uit Hongarije: van Bartók zingen we de vier Sloweense volksliederen en speelt Jeanine Santing de vijf Roemeense dansen. Met werken van Kodály (in het Hongaars en Latijn) en Ligeti wordt het programma besloten.

Dit theeconcert is een verkorte versie van het programma dat op 10 en 12 maart 2017 in Vledder en Oldeberkoop zal worden uitgevoerd.