Zondag 13 november Oogstdienst in het dialect m.m.v. de Mandoline Club Wapserveen

Zondagochtend 13 november is er de jaarlijkse oogstdienst, ook dit jaar weer in het dialect. De tafel voorin de kerk weerspiegelt dan wat wij zoal dagelijks ontvangen. Dit jaar met medewerking van de Mandoline Club Wapserveen. Het is altijd fijn als plaatselijk talent medewerking wil en kan verlenen aan een dienst. Dankdag is een gebruik uit de Middeleeuwen. In die tijd waren toen vaste bededagen. In 1578 werd bepaald dat er tijdens oorlog en andere rampen massaal gebeden en gedankt moest worden. In Overijssel werd in 1653 een vaste dag om te danken voorgesteld. Besloten werd om op de eerste woensdag van november te danken voor het gewas; het eten waarin iedereen dagelijks werd voorzien. Met de komst van de industrialisatie is de viering veranderd in dankdag voor gewas én arbeid. Het kerkje in Wapserveen kent sinds onheuglijke tijden de oogstdienst, die qua intentie overeenkomt met wat elders dankdag wordt genoemd. Elk jaar ontvangen leden van de kerk, die tachtig jaar of ouder zijn, na afloop van de dienst een fruitbakje. Als u er die morgen bent en een van hen een bakje wilt bezorgen; graag! Vele handen maken licht werk. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze dienst!