Palmpasen optocht

Zondag 29 maart 2015, de zondag vóór Pasen, is het Palmpasen. Evenals vorige jaren organiseren wij gezamenlijk voor alle kinderen van Wapserveen tot en met de “basisschoolleeftijd” het Palmpaasfeest.

Het is de bedoeling dat kinderen, die aan dit feest willen meedoen, om 10 uur bij de Wiekslag samenkomen. Om kwart over 10 start de optocht waarbij de Paashaas uiteraard niet ontbreekt. De basisschoolleerlingen lopen voorop; de peuters daarachter, omdat daarbij veel ouders meelopen. Muziekvereniging “VCE Westerveld” zal ons muzikaal begeleiden.

We verwachten de kinderen met een ‘haantje-op-een-stokje’ op de Wiekslag, dat ze thuis versierd hebben met onder andere: een broodhaantje, buxusboomtakjes, rijgeitjes, pinda’s, rozijnen en slingers. Er zijn in de week voor Palmpasen, op donderdag en vrijdag, buxustakjes op school verkrijgbaar.

PalmpasenNa de optocht gaan de kinderen met een wagen naar het Kerkje voor een speciaal Palmpaasprogramma. Voor iets te eten en te drinken wordt gezorgd. Na dit onderdeel worden er door alle kinderen die dat willen (dus ook de bovenbouw) rondom de kerk eieren gezocht.

Graag willen we dat u ook naar de kerk komt om het Palmpaasfeest bij te wonen. Wij vragen u ook vriendelijk om zelf te zorgen voor uw kleine kind(eren) in de kerk. Na afloop kunt u uw kind(eren) zelf weer mee naar huis te nemen, nadat elk kind een chocolade-ei heeft gekregen.