Concerten Projectkoor Gabriel Fauré

Rond het thema ’75 jaar na de oorlog’ geeft Projectkoor Gabriel Fauré twee concerten: op vrijdagavond 31 januari in Havelte en zondagmiddag 2 februari in Wapserveen. Onder leiding van Monique Suring wordt, met medewerking van pianiste Jeanine Santing, sopraan Elise Huser en declamatrice Marije Roorda, een programma gebracht met koormuziek uit de 12e t/m 20e eeuw, afgewisseld met gesproken teksten, en preludes en fantasieën van Bach voor piano-solo. Werd in vorige jaren bij de programmering altijd een muzikale rode draad gevolgd, dit keer is Monique Suring uitgegaan van een tekstuele benadering. In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde en dat zal in Nederland op allerlei manier worden herdacht. Het kleine, het persoonlijke is de grondgedachte waaruit de muziekkeuze is voortgekomen. De gedachte dat oorlog voortkomt uit de schaduwkant die elk individu in zich heeft, en minder kans krijgt wanneer we die schaduwkant onder ogen zien. Het programma is opgebouwd uit werken van Hildgard von Bingen, Josquin Desprez, Orlando di Lasso, Schubert, Brahms en Barber, Arvo Pärt (Magnificat, Psalm 131 en Vater unser), Paul Dessau en Louis Andriessen. Het koor treedt op in verschillende bezettingen, overwegend a cappella, een enkel werk met pianobegeleiding. De concerten vinden plaats op vrijdagavond 31 januari in de Clemenskerk te Havelte, aanvang 20.00 uur, en op zondagmiddag 2 februari in de Dorpskerk te Wapserveen, aanvang 15 uur. Entreeprijs is 12,50 euro, voor kinderen t/m 15 jaar is het concert gratis.

Kaarten kunnen besteld worden via de website: www.projectkoorgabrielfaure.nl of Tel. 06-28744854