Theeconcert zondag 11 maart

Projectkoor Gabriel Fauré en Matricale geven op zondagmiddag 11 maart een theeconcert in Wapserveen. De koren voeren gezamenlijk een gevarieerd programma uit met werk van onder anderen Claudio Monteverdi, Thomas Morley, John Dowland en Jean Sibelius.

Matricale is een klein koor dat meestal vijfstemmige madrigalen (wereldlijke koorstukken) zingt uit de Renaissance (16e en 17e eeuw).
Tijdens het concert op 11 maart klinken er werken uit Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland, met als verbindend thema: de seizoenen.

Projectkoor Gabriel Fauré onder leiding van Monique Suring zal werk van de Britse componist Dowland ten gehore brengen, een tijdgenoot van Monteverdi. Heel anders is het werk van de Finse componist Sibelius. In zijn werk – dat wordt uitgevoerd door het projectkoor Gabriel Fauré – hoort u de klanken van het noorden.

Het is niet voor het eerst dat beide koren samen een concert geven. In 2014 waren beide koren te horen tijdens een zeer geslaagd gezamenlijk concert in de Pancratiuskerk te Diever.

Het concert op 11 maart vindt plaats in de dorpskerk aan het Oosteinde in Wapserveen en begint om 15:00 uur. Om 14:30 uur gaat de kerk open.
Een toegangskaartje kost € 7,50.

Na afloop van het concert kunnen bezoekers een kopje thee of koffie nuttigen. Dit is bij de prijs inbegrepen.